Seurakuntavaalit lähestyvät, ja meillä on Turussa 15 ehdokasta Vihreä kirkko -listalla. Toivomme nyt sinun apuasi: äänestä ehdokasta listaltamme! Jos et kuulu kirkkoon, suosittele meitä kirkkoon kuuluvalle ystävällesi. Ennakkoäänestys on 6.-10.11. ja varsinainen vaalipäivä 18.11. Muutetaan kirkko vihreämmäksi!

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän budjetti on noin 35 miljoonaa, eikä ole yhdentekevää, miten tämä raha käytetään tai ketkä siitä päättävät. Me ehdokkaat haluamme, että kirkko hoitaa omaisuuttaan luontoa kunnioittaen, ottaa huomioon ilmastonmuutoksen torjumisen kaikessa toiminnassaan ja puolustaa apua tarvitsevia.

Me vaadimme tasa-arvoa kaikkeen kirkon toimintaan syntyperään, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Kannatamme tasa-arvoista kirkollista avioliittoon vihkimistä. Kirkko näyttäytyy usein konservatiivisempana kuin sen jäsenet ovat. Haluamme muuttaa tämän ja saada kirkon päätöksentekoon lisää avarakatseisuutta, avoimuutta ja rohkeutta uudistua.

Ennakkoäänestys on 6.-10.11. ja äänestää voit missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa Suomessa. Turun ennakkoäänestyspaikat näet täältä: https://www.seurakuntavaalit.fi/aanestajalle/ennakkoaanestyspaikat/-/prepollingstation/show/TURKU . Vaalipäivänä 18.11. voit äänestää ainoastaan vaalipäivän äänestyspaikassa. Koska vaalipäivän äänestyspaikka voi olla kaukana tai muuten hankala, suosittelemme äänestämistä ennakkoon!

Yhtä aikaa käydään kahdet vaalit, kun valitaan päättäjät seurakuntaneuvostoihin ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Seurakuntaneuvosto johtaa kaikkea seurakunnan toimintaa, kuten lapsi-, nuoriso-, vanhus- ja diakoniatyötä. Kirkkovaltuusto päättää mm. talousarviosta, rakennushankkeista ja suurimmista avustuksista. Seurakuntien luottamushenkilöt valitsevat maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkkoa koskevista suurista asioista.

Ehdokkaat ja äänestysnumerot (ensimmäinen numero seurakuntaneuvostoon, toinen numero kirkkovaltuustoon) ovat:

Tervetuloa seuraamaan Facebook-sivuamme https://www.facebook.com/turunvihreakirkko/ ja blogiamme https://turunvihreakirkko.wordpress.com/blog/ . Ehdokkaiden vaalikonevastauksiin pääset tutustumaan täältä: https://vaalikone.seurakuntavaalit.fi/fi

Kiitos avusta!

Turun vihreä kirkko -listan ehdokkaat