Turun vihreiden kuntavaaliehdokaslista on nyt täysi, kun asetettuja ehdokkaita on tasan 100. Vihreiden kunnallisjärjestö nimesi 26.2. kokouksessaan uusia kuntavaaliehdokkaita. Helmikuun aikana Turun vihreät on nimennyt kaikkiaan 8 uutta kuntavaaliehdokasta. Huhtikuun kuntavaaleissa vihreät tavoittelevat Turun suurimman puolueen asemaa.

Vihreät asettavat kuntavaaleissa Turussa ehdolle taas täyden sadan ehdokkaan listan. Ehdokkaiden ikähaarukka on 18–64 vuotta, ja heidän ammatti- ja koulutustaustansa on monialainen. Nykyisistä valtuutetuista yhdeksän kymmenestä on ehdolla jatkokaudelle. Ehdokkaista 55 on ollut joskus aiemmin ehdolla kuntavaaleissa ja 45 on ensimmäistä kertaa ehdolla.

– Ehdokkuudesta kiinnostuneita oli entistä enemmän, vaikka Turun vihreillä on aiemminkin ollut täysi 100 ehdokkaan lista. Vielä viimeisessäkin erässä halukkaita jouduttiin karsimaan. Kaikki vihreiden listalle valitut ovat motivoituneita tekemään töitä Turun vihreiden kaikkien aikojen parhaan kuntavaalituloksen puolesta, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jukka Vornanen kertoo.

Yksi Turun vihreiden tuoreimmista ehdokkaista on jazzmuusikko Jussi Fredriksson.

– Haluan kehittää kulttuuripolitiikkaa Turussa. Maakuntauudistuksen ja taiteen ja kulttuurin valtionrahoituksen uudistuksen vuoksi keskustelu kulttuurista on juuri nyt tärkeää. Poliitikot ovat usein arkoja puhumaan taiteesta ja kulttuurista, koska taiteilijat osaavat arvostella hyvin kärkevästi heidän mielestään huonoja linjauksia. Tässä olisi myös taiteilijoilla peiliin katsomisen paikka. Haluan kehittää keskustelukulttuuria pelottomaan ja rakentavaan suuntaan, Jussi Fredriksson linjaa.

Viimeisimmät, helmikuun aikana nimetyt ehdokkaat ovat:
Jussi Fredriksson, 36, muusikko, toiminnanjohtaja
Artturi Ilmanen, 22, ympäristötekniikan opiskelija
Kari Jakobsson, 36, dipl.ins., ohjelmistosuunnittelija
Oskari Lahtinen, 33, psykologi, tohtorikoulutettava
Anu Markkanen, 43, valtiotieteiden maisteri
Sampo Rouhiainen, 33, kauppat. yo, eräopas
Niina Salonen, 36, pol.mag., projektikoordinaattori
Vera Välimäki, 38, fil. maist., konferenssitulkki

Kaikkien sadan ehdokkaan listaan voit tutustua täällä.

Lisätietoja:
kunnallisjärjestön pj Jukka Vornanen, p. 040 593 6791