Turun vihreä valtuustoryhmä valitsi valtuustoryhmälle puheenjohtajiston seuraavalle kahdelle vuodelle. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Saara Ilvessalo. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajiksi valittiin äänestyksen jälkeen Riina Lumme ja Laura Rantanen.

Valtuustoryhmää vuodesta 2015 puheenjohtanut Niina Ratilainen luonnehtii puheenjohtajistoa osaavaksi ja monipuoliseksi.

– Uuden johtomme osaamisalueet ovat kestävässä kaupunkisuunnittelussa, joukkoliikenteen edistämisessä, koulutuksen puolustamisessa ja lastensuojelun kysymyksissä. Näissä teemoissa Turun pitää vahvistua juuri nyt, joten olen valinnoistamme hyvin innoissani, summaa Niina Ratilainen.

Saara Ilvessalo (29) on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan juristi ja oikeustieteellisen Itämeri-osaamiskeskuksen toiminnanjohtaja. Tulevana syksynä tehdään päätöksiä raitiotien rakentamisesta, johtamisjärjestelmästä sekä talouden sopeuttamisesta. Näissä haasteissa vihreillä on Ilvessalon mukaan selkeät tavoitteet.

– Me haluamme rakentaa Turkua, joka kasvaa kestävästi niin ihmisten kuin ympäristön kannalta. Se tarkoittaa ilmastotavoitteiden viemistä konkreettisiksi muutoksiksi, eli esimerkiksi raitiotien rakentamista. Erityisesti heikommassa asemassa olevien palveluihin on satsattava samalla, kun talouden menojen kasvu saadaan kuriin. Pormestarimalli taas tekisi päätöksenteosta avoimempaa ja kestävämpää, Saara Ilvessalo linjaa.

Uusina valtuustoryhmän varapuheenjohtajina aloittavat Riina Lumme ja Laura Rantanen. Riina Lumme (26) on politiikan tutkimuksen opiskelija, jonka tausta on ylioppilasliikkeessä ja nuorten osallisuuden edistämisessä. Laura Rantanen (40) on toimittaja ja viestintäsuunnittelija, joka on on työskennellyt viime vuosina myös projektipäällikkönä yhteiskunnallisten projektien parissa.

Molemmat ovat Turussa ensimmäisen kauden valtuutettuja, minkä lisäksi Lumme toimii joukkoliikennelautakunnan jäsenenä sekä kesäkuusta 2019 tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Rantanen on kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen sekä lukio- ja ammattiopetusjaoston varapuheenjohtaja.

– Vihreät on vakiinnuttanut asemansa suurena valtuustoryhmänä, jonka yli ei enää voi kävellä. Valtuustokauden viimeisten kahden vuoden aikana on saatava maaliin monta vihreiden tavoitetta. Tämä vaatii ryhmältämme entistäkin yhtenäisempää ja määrätietoisempaa työtä – siinä olemme Saaran tukena, Riina Lumme ja Laura Rantanen summaavat.

Lisätiedot:
Saara Ilvessalo, 040 161 4541
Riina Lumme, 044 070 5780
Laura Rantanen, 0400 808 165
Niina Ratilainen, 050 378 7791