Turun vihreiden valtuustoryhmä valitsi kokouksessaan 12.6. valtuustoryhmän puheenjohtajiston alkavan valtuustokauden puoleenväliin saakka. Valinnat ovat jatkoa vihreiden 1.6. vahvistamalle luottamuspaikkajaolle.

Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Niina Ratilainen. Ratilainen on toisen kauden valtuutettu ja toiminut valtuustoryhmän puheenjohtajana edellisellä valtuustokaudella. Kuntapolitiikan lisäksi Ratilainen työskentelee luomuviljelijöiden liiton edunvalvontajohtajana ja viimeistelee Itämeriaiheisia maisteriopintojaan Turun yliopistossa.

Ryhmälle valittiin ensimmäistä kertaa kaksi varapuheenjohtajaa: Saara Ilvessalo ja Konsta Weber.

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimiva Ilvessalo on toisen kauden valtuutettu ja työskentelee Itämeren alueen oikeustieteellisiä kysymyksiä käsittelevän osaamiskeskuksen toiminnanjohtajana. Turun lisäksi Ilvessalo vaikuttaa myös Euroopan neuvoston kunta- ja aluekongressissa.

Toisena varapuheenjohtaja aloittava saksalaissyntyinen Weber on ensimmäisen kauden valtuutettu. Lisäksi Weber toimii Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Taustaltaan Weber on ekonomi ja työskentelee yrittäjänä.

– Turkulaiset antoivat meille luottamuksensa näissä historiallisissa vaaleissa, kun Vihreät nousivat toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Nyt tehtävämme on lunastaa tuo luottamus käytännön työssä. Vaaliohjelmamme mukaan haluamme rakentaa yhdessä kaikille parempaa Turkua: on aika avata päätöksentekoa, puhua koulutuksesta ja kehittää viihtyisää kaupunkia ihmisiä varten. Työt ovat vasta alkamassa ja niihin töihin tartumme päättäväisesti, summaa Ratilainen.

Niina Ratilainen

Niina Ratilainen

Saara Ilvessalo

Saara Ilvessalo

Konsta Weber

Lisätietoja:
Jukka Vornanen
Turun vihreän kunnallisjärjestön puheenjohtaja
040 593 6791