Turun vihreiden valtuustoryhmä valitsi kokouksessaan 15.6. valtuustoryhmän väliaikaisen puheenjohtajiston, joka luotsaa valtuustoryhmän toimintaa syyskauden alkuun saakka.

Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Saara Ilvessalo. Ilvessalo on kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu ja toiminut 2017-2021 valtuustokaudella kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtajana. Hän on koulutukseltaan juristi ja työskentelee oikeustieteen yliopisto-opettajana ja Itämeritutkimuksen toiminnanjohtaja.

Ryhmälle valittiin myös kaksi varapuheenjohtajaa: Matti Vähä-Heikkilä ja Sofia Engblom.

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimiva Matti Vähä-Heikkilä on vastikään valittu toiselle valtuustokaudelleen. Hän työskentelee IT-projektipäällikkönä tiedolla johtamisen projektissa ja on luotsannut mm. Turun kaupungin tarkastuslautakuntaa 2017–2019.

Toisena varapuheenjohtaja toimii Sofia Engblom, joka aloittaa ensimmäisen kautensa valtuutettuna elokuussa. Hän on vastavalmistunut juristi ja järjestöaktiivi.

– Lähdemme pormestarisopimusneuvotteluihin ajamaan vaaliohjelmamme mukaisia teemoja, joille äänestäjämme antoivat luottamuksensa: konkreettisia ilmastotekoja, laadukasta opetusta, monipuolisia hyvinvointipalveluita ja osallistavaa sekä avointa päätöksentekoa, ryhmäpuheenjohtaja Ilvessalo tiivistää.