Fölin kaupunkipyörät eli föllärit on otettu kesäkauden aikana erittäin hyvin vastaan: Pyörillä on tehty yli 26 000 matkaa pelkästään kesäkuun aikana, ja kausikortin yhteydessä käyttöoikeuttaan hyödynsi lähes 750 erillistä käyttäjää. Sekä viralliset että pop-up -asemat ovat palvelleet tiettävästi hyvin eikä suuria väärinkäytöksiä ole havaittu.

Ylioppilaskylässä asuvat Fölin ystävät saivat kuitenkin elokuussa ikävän yllätyksen, kun Nummenpuistokatu 2:n vieressä sijaitseva Ylioppilaskylän pop-up -kaupunkipyöräasema oli poistettu käytöstä. Asema oli ollut koko kesän ahkeralla käytöllä, mikä ennakoi vielä suurempaa tarvetta opintojen alkaessa. Kyseinen asema myös laajensi föllärien käyttöaluetta Halisiin päin, kun muuten etäisin asema on ollut Ikituuri. Opiskelijoista 70% käyttää pääasiallisena liikkumismuotonaan kävelyä tai pyöräilyä, minkä valossa ei ole perusteita olettaa, ettei asemalle olisi tarvetta jatkossa.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunkiympäristölautakunta ottaa käsiteltäväkseen kaupunkipyöräasemien paikat uudelleen vielä kuluvan käyttökauden aikana ja selvittää, onko Ylioppilaskylän aseman käyttöaikaa mahdollista jatkaa. Viimeistään vuoden 2019 asemien paikoista päätettäessä tilanne on arvioitava uudelleen ja Ylioppilaskylä otettava osaksi vakinaista asemaverkkoa.

Kaupunginvaltuustossa 27.8.2018

Riina Lumme, Vihreät