Kaupunginvaltuusto käsittelee tänään Turun Kauppatorin ja sitä ympäröivien katualueiden liukkauden torjuntaa.

Asiaa on käsitelty kaupunginhallituksessa ensimmäisen kerran lokakuussa 2019.

I KÄSITTELY, Kaupunginhallitus 21.10.2019
-Esitys pöydättiin. (esitti Kattelus, kannatti Vornanen)

 

II KÄSITTELY, Kaupunginhallitus 4.11.2019
-Esitys palautettiin. (esitti Kattelus, kannatti Vornanen) Kaupunginhallitus päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi siten, että sulatusjärjestelmän osalta neuvotellaan uudesta hinnoittelumallista sekä vaihtoehtoinen toteuttamismalli, jossa kaupunki voi toteuttaa putkiston itse.

 

III KÄSITTELY, Kaupunginhallitus 2.12.2019
-Palautuksen aikana hinnoittelumallia oli muutettu niin, että aurinkolämmön hinta on 95% paluukaukolämmön hinnasta. Ennen palautusta 100%
-Esitys pöydättiin. (esitti Kattelus, kannatti Miikkola)

 

IV KÄSITTELY, Kaupunginhallitus 19.12.2019
-Pöytäyksen aikana oli neuvoteltu muutos, jonka mukaan kaupunki voi maksaa palvelusopimukseen sisällytetyt investointikustannukset kahdessa vuodessa aiemmin esitetyn 25 vuoden sijaan. Kustannussäästö kaupungille: 1,9 miljoonaa euroa.
-Esitys pöydättiin. (esitti Kattelus, kannatti Maaskola)

 

V KÄSITTELY, Kaupunginhallitus 13.1.2020
-Aiemmissa käsittelyissä muokattu pohja (aurinkolämmön hinta, investoinnin maksu kahdessa vuodessa) hyväksyttiin äänin 7-7. Kokouksessa äänestettiin kolme kertaa 7-7 tuloksella: palautuksesta, päätöksen valtuustoon viemisestä, esityksen hylkäämisestä. Pohjaesitys voitti kaikki äänestykset puheenjohtajan äänellä.

 

VI KÄSITTELY, Kaupunginvaltuusto 27.1.2020
-Asia vaadittiin valtuuston käsittelyyn nimilistalla.

 

VII KÄSITTELY, Kaupunginhallitus 10.2.2020
Asia hyväksyttiin valtuuston esityslistalle. Asiasta ei äänestetty, koska katsottiin, että lopullinen käsittely on nyt valtuuston, ei kaupunginhallituksen asia.

 

VIII KÄSITTELY, Kaupunginvaltuusto 24.2.2020

Miksi tässä ollaan?

Aiemman valtuuston enemmistö päätti luovuttaa Kauppatorin parkkihalliksi ja parkkihalliyhtiön haltuun. Tämän takia Turun kaupunki joutuu nyt vuokraamaan omaa keskustaansa omiin tarpeisiinsa, ja neuvottelemaan yhtiön kanssa lähes kaikesta torin alueen käytöstä. Vihreät on aina vastustanut toriparkkia.

Miksi neuvoteltu sopimus ei ole kelvannut vihreille?

Koska se herättää taloudellisia ja teknisiä kysymyksiä.

Mitä torin sulanapidolle sitten pitäisi tehdä?

Ensisijaisena vaihtoehtonamme on sopimuksen uudelleenneuvottelu. Hintaa on saatava alas ja riskejä pienemmiksi.

Miksi valtuuston pitää käsitellä asia?

Koska näin merkittävästi kaupunkilaisten tulevaisuuteen vaikuttava asia tulee tehdä kaupunkilaisten vaaleilla valitsemien päättäjien toimesta, valtuustossa. Kaupunginhallitus ei nykyisessä muodossaan ole vaalituloksen mukainen.

Vihreiden tunnelmat illan kokoukseen mentäessä?

Olemme pettyneitä prosessiin kokonaisuutena. Valtuustossa olemme aikeissa äänestää palautusesityksen puolesta, koska mielestämme on vastuullista yrittää vielä saavuttaa kaupungin kannalta parempi sopimus.

Kaupunginvaltuuston kokousta voit seurata suorana verkkolähetyksenä kaupungin nettisivulta ja osallistua keskusteluun twitterissä #tkuvaltuusto. Esityslistat ja pöytäkirjat löydät täältä.