Turun vihreä kunnallisjärjestö on valinnut 4. joulukuuta puheenjohtajakseen kaupunginvaltuutettu Riina Lumpeen.

27-vuotias Lumme opiskelee valtiotiedettä Turun yliopistossa. Turussa hän vaikuttaa kaupunginvaltuutettuna, Turun kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtajana ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan jäsenenä.

– Vihreät valtuutetut ja luottamushenkilöt ovat saaneet Turussa aikaan paljon tärkeitä muutoksia tällä kaudella. Seuraavaksi tavoitteenamme on varmistaa, että joukkoliikenteen sujuvuuteen ja mielenterveyspalvelujen saatavuuteen panostetaan, Riina Lumme sanoo.

Kunnallisjärjestön johtamisen lisäksi Riina Lumme vaikuttaa Vihreissä myös Turun vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtajana ja Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajana.

– Kuntavaalien ehdokashankinta ja kuntavaaliohjelman valmistelu käynnistyvät heti vuoden alussa. Tavoitteenamme on ei enempää eikä vähempää kuin vihreä pormestari Turkuun, Riina Lumme linjaa.

Turun vihreä kunnallisjärjestö toimii katto-organisaationa, jonka jäsenyhdistyksiä ovat Turun vihreät ry, Turun seudun vihreät naiset, Turun vihreät nuoret ja opiskelijat, Varsinais-Suomen tieteen ja teknologian vihreät sekä Åbonejdens svenska gröna.

Turun vihreän kunnallisjärjestön hallitus 2020

puheenjohtaja Riina Lumme
puh. ‭044 070 5780‬
riina.lumme@vihreat.fi

jäsenet (varajäsenet)
Alina Heywood (Alli Pylkkö)
Iiris Aholainen (Miku Kuuskorpi)
Jakke Mäkelä (Markus Norrgran)
Jukka Väisänen (Kari Jakobsson)
Riina Mustonen (Marko Reini)
Pirjo Solin (Mari Kousa-Kuusisto)
Riitta Koskimies (Pirkko Vauhkonen)