Puhutaan ilmastosta -pormestaripaneeli ke 19.5.2021 klo 18 kutsuu yhteen Turun pormestarin paikkaa tavoittelevat puhumaan ilmastosta ja kertomaan, millaisia päästöjä vähentäviä toimia he toisivat pormestariohjelmaan mukaan.

Paneelissa keskustelevat pormestariehdokkaat Elina Rantanen (Vihreät), Minna Arve (Kokoomus), Jarmo Laivoranta (Keskusta), Mirka Muukkonen (Vasemmisto), Terhi Vörlund-Wallenius (RKP). Piia Elo (SDP) ja Jyrki Åland (Perussuomalaiset) osallistuvat puolueidensa pormestariehdokkaiden sijasta.

Paneelin moderaattorina ja juontajana toimii biologi ja Suomen Ekomodernistit ry:n puheenjohtaja Esko Pettay.

Pormestaripaneeli striimataan Turun Vihreiden Facebook-sivulle.

Turun kaupunki on strategiassaan sekä ilmasto-ohjelmassaan sitoutunut olemaan hiilineutraali vuonna 2029. Tällä hetkellä olemme noin puolivälissä: Päästöjä on onnistuttu tiputtamaan 50% vuoden 1990 tasosta. Se on jo hieno saavutus, joka on vaatinut monen tahon toimia ja paljon yhteistyötä.

Yhteistyötä vaatii myös tavoitteemme saattaminen loppuun. Turun Vihreät on sitoutunut tekemään sellaista pormestariohjelmaa Turulle, jossa ilmastotoimet vuosille 2021–2025 varmistavat oikealla uralla pysymisen kohti hiilineutraaliutta. Ohjelmaneuvotteluissa emme kuitenkaan ole yksin, vaan kaupungin johtaminen on aina yhteistyötä.

Yhdessä teemme kunnianhimoisen ja rehellisesti tavoitteessaan pysyvän ilmastokaupungin!

Tervetuloa seuraamaan keskustelua!

Linkki pormestaripaneelin Facebook-tapahtumaan.

(kansikuvan kuvat lainattu panelistien fb-sivuilta)