Väistyvä puheenjohtaja Jukka Vornanen (vas.) sai kiitoskukat syyskokouksessa vastavalitulta puheenjohtajalta Konsta Weberiltä.

Turun vihreä kunnallisjärjestö on valinnut 25. marraskuuta puheenjohtajakseen kaupunginvaltuutettu Konsta Weberin.
– Vihreiden vastuu kaupungin asioista on kasvanut ahkeran työn tuloksena. Meidän on pidettävä huolta siitä, että Turussa näkyy äänestäjien tahto.

34-vuotias Weber on koulutukseltaan sekä kauppatieteiden että filosofian maisteri ja toimii yrittäjänä. Turussa hän vaikuttaa kaupunginhallituksessa varajäsenenä ja kaupunginhallituksen konserni- sekä kaupunkikehitysjaostojen jäsenenä. Weberillä on luottamustoimet myös Turun vesihuolto Oy:n hallituksessa ja VASO Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Uuden puheenjohtajan mielessä on muutamia ajankohtaisia asioita:
– Turun pitää kilpailla muiden isojen kaupunkien kanssa yritysten houkuttelemiseksi tänne. Ei luoda pelkkää vetovoimaa, vaan oikeita tekoja sen eteen että saadaan yrityksiä tänne. Turun vetovoima rakentuu monesta tekijöistä ja erityisesti Vihreillä on keskusta ja kaupunkien vetovoima keskiössä.

– Turku on vetovoimainen keskus, jonka nousevaa roolia tulee yhä painottaa. Nyt on tartuttava kaupunkikulttuurin ja kaupungin kehittämisen asioihin jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle tai olleet vasta suunnitteilla. Kulttuuripääkaupungin perintöön ei voida enää vedota, vaan pitää ottaa kiinni kulttuurin kehittämisestä ja parantaa kolmannen sektorin toimijoiden toimintaedellytyksiä, luonnehtii Weber.

Kunnallisjärjestön väistyvä puheenjohtaja Jukka Vornanen haluaa jatkossa keskittyä mm. kaupunginhallituksen työskentelyyn.

Turun vihreä kunnallisjärjestö toimii katto-organisaationa, jonka jäsenyhdistyksiä ovat Turun vihreät (ent. Turun seudun vihreät), Turun seudun vihreät naiset, Turun vihreät nuoret ja opiskelijat sekä Åbonejdens svenska gröna.

Kunnallisjärjestön hallitukseen valittiin myös Marko Reini, Emmi Lehtinen, Jenni Koivisto, Anni Mylläri, Satu Poikkimäki ja Anita Birstolin.

Hallitus 2018

puheenjohtaja Konsta Weber
puh. 040 820 4983
konsta.weber@turku.fi

jäsenet (varajäsenet)
Marko Reini (Tuomo Liljenbäck)
Emmi Lehtinen (Wolfgang Hirsch)
Jenni Koivisto (Kati Laine)
Anni Mylläri (Minerva Juhola)
Satu Poikkimäki (Kati Systä)
Anita Birstolin (Sanna Forsell)